4 Aralık 2013 Çarşamba

Samsung, dan saydam telefonlar yolda.

Güney Kore’nin en büyük teknoloji şirketi Samsung’un yaptığı patent başvurusu kabul edildi. Ünlü marka transparan ekrana sahip, devrim niteliğinde bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor.

Samsung kısa bir süre önce yaptığı patent başvurusunun neticesini aldı. Onaylanan başvuruya göre şirket saydam ekrana sahip özel bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Cihaza ekranın ön yüzünden değil, telefonun arkasından dokunarak kontrol etmek mümkün görünüyor. Bu sayede kullanıcı parmağı ile ön yüzü kapatmıyor ve buna rağmen istediği komutu rahatlıkla verip, istediği işlemi yerine getirebiliyor. Videolar ise dokunmatik ekranın yanlarından kontrol ediliyor!

Komutların ve görsellerin, hem ön hem de arka yüzden işlenebilir hale geldiği akıllı telefonun, LG’nin amiral gemisi G2′nin çıkışıyla birlikte tasarım aşamasına geçtiği söylenenler arasında. LG G2, arka yüzündeki butonlar sayesinde oldukça rahat bir kontrol şemasına sahip ve bu özelliği sayesinde pazarda oldukça büyük yankı uyandırdı. Patenti güvence altına alan Samsung’un bu enteresan girişimini ne zaman gerçeğe dönüştüreceği ve son kullanıcıya cihazın ne zaman ulaşacağı ise şimdilik belirsiz.

Samsung, dan saydam telefonlar yolda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder