17 Ekim 2013 Perşembe

Ev aletlerinde sesle kontrol yaygınlaşıyor

LG’nin sesle kontrol özelliği tüm ürünlerinde kullanılacak.


LG Electronics sesle kontrol özelliğini ürün gamında yaygınlaştırmaya başladı. özellik, LG Smart TV’lerin Sihirli Kumandası’nda bulunurken, bazı ülkelerde beyaz eşya ürünleri için de aktif olarak kullanılmaya başlandı. Şu anda globalde satılan LG beyaz eşyalarda aktif olarak bulunan bu özelliğin bir süre sonra Türkiye pazarındaki beyaz eşyalara da dahil olması planlanıyor.

LG Smart TV’lerin Sihirli Kumandası, bu yılın başından itibaren sesli komut özelliğiyle geliştirilerek kullanıcılarla buluşturuldu. Bu özellik sayesinde  TV’yi konuşur gibi kontrol etmek mümkün.

Beyaz eşyalar sesle yönetilecek

Ev işlerinde sesli komut talebinin oluşması üzerine LG Electronics beyaz eşya ürünlerinde de bu yönde Ar-Ge çalışmalarına başladı. Klima, buzdolabı ve robot süpürgelerde öne çıkan bu kolaylık,  (NFC) Yakın Alan İletişimi ile akıllı telefonun ürüne yaklaştırılıp senkronize edilmesiyle başlıyor. Sonrasında kullanıcılar evden uzaktayken akıllı telefonlarına sesli komut vererek süpürgeyi çalıştırmak, klimayı açmak gibi işleri başlatabiliyorlar.

LG Electronics ileriki dönemlerde sesle kontrol özelliğini geliştirmeye devam edecek.

Ev aletlerinde sesle kontrol yaygınlaşıyor